Thermisch spuiten of vlamspuiten?

Velen gebruiken nog de benaming vlamspuiten als we het over thermisch spuiten hebben.

Wat is nu het verschil? Eigenlijk niet veel! Vlamspuiten werd als benaming gebruikt toen men deze oppervlaktebehandeling in het leven riep. Zoals vele benamingen tegenwoordig is ook thermisch spuiten een afgeleide van het Engelse ‘ Thermal spray process’

Het thermisch spuiten is een oppervlaktebehandeling waar men heel simpel uitgelegd, een vloeibare laag metaal op het onderdeel spuit. Dit kan zijn om een reparatie te kunnen volbrengen, het herstellen van een ingelopen as of een lagerpassing bijvoorbeeld.  Het kan worden ingezet om een nieuwe laag of (daar gaan we weer) coating op een onderdeel aan te brengen, zodat het onderdeel beter toepasbaar is voor de klant.

Denk hierbij aan een ruwe coating voor meer grip, of juist een heel gladde laag zodat de smeering beter is in uw machine. Hierin zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Vlamspuiten hoeft dus niet alleen gelinkt te worden aan revisie, maar ook in preventief behandelen van uw machine onderdeel.

 

Alleen opspuiten om te reviseren?

Nee hoor, zoals u al een beetje heeft kunnen lezen… kan thermisch spuiten zeer breed worden ingezet!  Met de juiste kennis, wordt het juiste materiaal voor uw toepassing gevonden. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, waarvan er altijd 1 de beste keuze is. Dit hoeft u uiteraard allemaal niet te weten, dat weet Berg Metaal. We kunnen een aantal voorbeelden opnoemen zodat u een beter idee krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het verharden van uw onderdeel. Met onze thermische spuitlagen kunnen we een onderdeel, of een deel van uw onderdeel, zo hard maken dat uw onderdeel veel minder hard slijt en dus een langere stand tijd heeft. Om een beter isolatievermogen te creëren kan er gekozen worden voor een keramische laag. Maar soms wilt u dat uw onderdeel juist de warmte uit het proces beter verdeeld, dan kiezen we voor thermisch geleidende lagen, zoals koper.

Berg Metaal, alleen maar opspuiten?

Onze core-business is het opspuiten, vlamspuiten, thermisch spuiten, coaten hoe je het noemen wilt.

Maar wij kunnen ook uw onderdeel naar wens, en mogelijkheid, aanpassen naar wat voor u beter werkt. Hiervoor gaan we dan met u in gesprek, over waar u tegen aan loopt. Doordat er veel kennis maar ook ervaring in huis is, heeft Berg Metaal eigenlijk altijd een oplossing voor u.  Zo niet, dan zullen wij daar altijd open en eerlijk over communiceren. Indien gewenst, kunnen wij meedenken over een alternatief. U wilt, net als wij, dat uw onderdeel in goede handen komt, en kunnen ons netwerk inschakelen om u verder te helpen.

Er is iets aan de hand met mijn machine, wat nu?

In de maakindustrie waarin wij leven en werken draaien onze machineparken overuren.  Wanneer uw machine tot stilstand moet komen omdat er wat ingelopen of misschien zelfs afgebroken is, staat uw maakproces stil. Stilstand kost geld. Nu kan Berg Metaal er voor zorgen dat u binnen 24 uur weer verder kan, maar voorkomen is beter dan genezen. Wij geven dan ook altijd het advies, wanneer er ongewoon geluid uit de machine komt.. denk dan aan de gevolgschade die kan voortkomen uit een verlate onderhoudsbeurt. Berg Metaal kijkt verder dan het probleem waarmee u komt.  Samen met u, of uw monteur, kijken wij waar het probleem ontstaat of ontstaan is.  Door dit stukje service te geven, denken we met u mee om een volgend aankomend probleem te beperken.

Nog even ter extra info!

Waarvoor u bij ons terecht kan, in vaktermen;

  • Abrasieve slijtage
  • Fretting of invreting
  • Adhesieve slijtage
  • Corrosie
  • Oppervlakte vermoeiing
  • Chemische aantasting
  • Maatherstel
  • Lagerpassingen herstellen

 

Contact

Binnenkort vind je hier onze nieuwe website.

Berg Metaal is gespecialiseerd in het op oplossen van verschillende slijtageproblemen.
Denk bijvoorbeeld aan het reviseren van metaal waarbij slijtage is ontstaan door gebruik, erosie, oppervlakte vermoeiing, chemische aantasting en meer.

Neem voor vragen gerust contact op via het contactformulier of bel.

    Voer deze code in: captcha